Vánoční koření je badyán, skořice a hřebíček.A dnes něco málo o skořici:
Skořice je prostě výborná, nejen do jídla, do nápojů, na vykuřování.
Skořice působí příznivě na zažívání, odstraňuje bolesti žaludku a předchází vzniku žaludečních vředů. Kromě toho pomáhá při plynatosti a průjmu, ulevuje při nadýmání a zlepšuje chuť k jídlu. Skořice zabraňuje vzniku krevních sraženin, protože má schopnost ředit krev. Celkově také napomáhá krevnímu oběhu a zdraví srdce.
Skořice cejlonská x skořice čínská: jakou si koupit
Vánoční koření je badyán, skořice a hřebíček.A dnes něco málo o skořici:
Skořice je prostě výborná, nejen do jídla, do nápojů, na vykuřování.
Když skořici kupujeme, měli bychom se zajímat o zemi původu. Nejlepší je pravá skořice cejlonská, která je světle hnědá, na dotyk křehká, chuť a aroma jsou jemné, delikátní s nádechem tropických plodů. Je mnohem dražší i pro zdraví prospěšnější než tzv. kassia – skořice čínská, která je levnější a v obchodech tedy spíše narazíme na ni než na cejlonskou.
Čínská skořice je tmavě hnědá, lehce zarolovaná v jedné vrstvě, na dotyk tvrdá, chuť je ostrá. Platí tedy, že čím je skořice světlejší a jemnější, tím je lepší. Jako koření i lék tedy raději kupujeme svitky (či ruličky, trubičky, tyčinky) skořice, teprve až těsně před použitím je nastrouháme nebo rozemeleme, skořice si tak zachová víc účinných látek, aroma i chuti.
Vánoční koření je badyán, skořice a hřebíček.A dnes něco málo o skořici:
Skořice je prostě výborná, nejen do jídla, do nápojů, na vykuřování.
Nejen že bez skořice si nemůžu představit snídaní s ovocem, ale skořice i snižuje glykemický index sladkých jídel. Což se hodí ve vánočním čase! Dejte do každého cukroví trošku skořice a pomůžete tím žlučníku, játrům a vůbec celému trávení! ️Skořice obsahuje spoustu manganu, který pomáhá štěpit tuky, chrání organismus proti plísním a bakteriím a napomáhá mozkové činnosti!️ A skořice nemusí být jen ve sladkých jídlech, ale i ve víně! Jak to dělají Řekové a Římani. V Asii se dává skořice do polévky.